Evo što CNN piše o turniru u Zadru: Nitko nije nosio maske, nije bilo distanciranja

Twitter

O teniskom događaju u Zadru koji je organizirao prvoplasirani tenisač svijeta Novak Đoković, a nakon kojeg su se koronavirusom zarazila najmanje dva igrača, raspisali su se mnogi poznati svjetski mediji.

CNN tako piše da su tenisači Grigor Dimitrov i Borna Ćorić priopćili kako su nakon sudjelovanja na turniru Adria Tour u Zadru ostali pozitivni na covid-19. Elena Cappellaro, agentica Novaka Đokovića, rekla je za CNN da je on također prošao testiranje i da čeka rezultate te da je njegov trener Marco Panichi pozitivan na koronavirus, ali nema simptoma bolesti.

“Želim vam brz oporavak, dragi momci, ali to se događa kada zanemarite sve protokole. Ovo NIJE ŠALA”, napisao je na Twitteru australski tenisač Nick Kyrgios.

CNN je prenio i riječi još jedne poznate tenisačice.



“Ne razumijem … Bez distanciranja, s potpunim fizičkim kontaktima, bez maski za lice, čak ni navijači nisu imali maske”, napisala je Chris Evert na Twitteru nakon što je vidjela fotografije s Adria Toura.

Đoković zagovarao blaže mjere

CNN zatim navodi kako je Đoković prije nego što je situacija krenula nizbrdo zagovarao ublažavanje mjera tijekom turnira.

“Znam da je bilo nekih kritika, pogotovo sa Zapada: Zašto imamo toliko puno ljudi? Zašto nemamo društvenu distancu, zašto se ovakvi događaji održavaju usred zaista teške pandemije na Zapadu?” rekao je Đoković za Tennis Legends Vodcast.

“Ali, znate, teško je objasniti ljudima da je situacija zaista, zaista drugačija u Americi ili Velikoj Britaniji nego što je to u Srbiji i okolnim zemljama, dodao je.

“Naravno, od prvog dana organizacije turnira slijedili smo pravila i mjere koje su regulirale državne institucije i zdravstvene ustanove. Dakle, nikada nismo prešli zadanu granicu, uvijek smo čekali da nam daju zeleno svjetlo o broju ljudi na turniru i o tome je li obavezno društveno distanciranje”, kazao je Đoković.

CNN na kraju izvješćuje kako je premijer Hrvatske Andrej Plenković u subotu posjetio turnir Adria Tour te se slikao s Đokovićem, prenosi Index.

Komentari