Ericsson se dogovorio s teleoperaterom za uvođenje 5 G mreže

Pixabay

Ericsson i Deutsche Telekom (DT) sklopili su sporazumom o uvođenju 5G radijske pristupne mreže (RAN) širom Njemačke, priopćile su kompanije.

Prema uvjetima sporazuma, tijekom sljedećih nekoliko godina bazne će se stanice nadograđivati prema tehnološkom standardu 5G, uz korištenje Ericssonovih proizvoda i rješenja iz portfelja radio sustava.

Ugovor o uvođenju 5G-a slijedi nakon sporazuma vezanog uz uvođenje višestruke 5G radijske pristupne mreže, te predstavlja novi korak u uspješnoj zajedničkoj modernizaciji DT-ovih radijskih mreža 2G, 3G i 4G, kaže se u priopćenju dviju kompanija.

Kompanije su također istaknule će se primijeniti Ericssonovo nagrađeno rješenje Spectrum Sharinga, koje će DT-u omogućiti dinamično upravljanje 4G i 5G prometom u mreži uz učinkovito korištenje postojećeg spektra, i pritom povećati pokrivenost, performanse i mobilnost.



Osim na području javnih mobilnih mreža, dvije tvrtke blisko surađuju i u opremanju industrijskih kompanija privatnim mobilnim mrežama, takozvanim mrežama u kampusima. Nedavno su zajednički opremili pogone kompanija BMW-a i Osram.

Komentari