Erdogan tijekom intervencije u Nagorno Karabahu: Turska se ni pred kim neće povući, osim pred Allahom

kremlin

Turski medij Ahval navodi u petak, 9. listopada, kako Ankara trenutačno pruža vojnu pomoć Azerbajdžanu u ratu s Armenijom u Nagorno Karabahu, ali isto tako sudjeluje i u nizu drugih sukoba, poput sirijskog, libijskog, kao i na sjeveru Iraka.

Tursko miješanje nedavno se pokazalo odlučujućim u jačanju vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju pred njezinim suparnikom – Libijskom nacionalnom vojskom maršala Khalife Haftara. Ahval piše kako i dalje ostaje visoki stupanj napetosti s Ciprom i Grčkom u Istočnom Sredozemlju.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan podsjetio je na svoje riječi, kako se Turska nikada ne povlači ni pred kakvom silom, osim pred Allahom, a ta je izjava uslijedila nakon rasplamsavanja s novom žestinom regionalnih sukoba po čitavom perimetru turskih granica.

„Mi se sklanjamo pred Allahom… Mi se ne povlačimo pred bilo kakvom drugom silom“, kazao je turski predsjednik Erdogan u jednom od svojih govora prije nekoliko godina. Na taj govor i događaj turski je predsjednik podsjetio sinoć na svom tvittu, gdje svoju objavu započinje riječima: „Kısa bir hatırlatma…“ („Nevelika napomena…“), piše Geopolitika.news 


 

Komentari