Elizabeth Warren odustala od utrke za demokratsku nominaciju

Foto: Gage Skidmore

Američka senatorica Elizabeth Warren odustala je od utrke za demokratsku nominaciju, nakon slabog rezultata ostvarenog u superutorak, javili su u četvrtak američki mediji.

Elizabeth Warren u superutorak, kada su demokrati u 14 saveznih država birali svojeg kandidata za predsjedničke izbora u studenom, nije uspjela pobijediti ni u jednoj od saveznih država, pa ni u svojem Massachusettsu.

Nakon izbora u superutorak demokratski predizbori sveli su se na borbu između dva kandidata – lijevog senatora Berniea Sandersa i bivšeg potpredsjednika, centrističkog Joea Bidena – budući da su ostali kandidati osvojili zanemariv broj delegata.

Biden pobjeđuje u najmanje 9 od 14 država u kojima su održani demokratski predizbori a Sanders u svojoj državi Vermont, Coloradu, Utahu i vjerojatno u Kaliforniji. U Maineu su bili izjednačeni.



Mike Bloomberg, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, koji je potrošio stotine milijuna dolara na promidžbu kampanje, u srijedu je ispao iz utrke za stranačku nominaciju demokrata za predsjedničke izbore nakon lošeg rezultata na superutorku i podržao je Joea Bidena jer smatra da on ima “najbolje izglede” da porazi Trumpa na predsjedničkim izborima 3. studenoga.

Bloomberg također nije uspio pobijediti ni u jednoj od 14 država koje su glasale u utorak, a pobjedu je osigurao samo u Američkoj Samoi, malenom udaljenom teritoriju.

Komentari