EKSPLOZIJA U NJEMAČKOJ Jedna osoba je poginula, ima i nestalih

Foto: Screenshot/DW

Snažna eksplozija odjeknula je u utorak prijepodne na području njemačkog grada Leverkusena, nedaleko od farmaceutske kompanije Bayer. Jedna osoba je poginula. 

“Nekoliko zaposlenika ozlijeđeno je u nesreći, najmanje dvoje od njih teško”, izjavio je  glasnogovornik tvrtke Currenta koja upravlja tzv. Kemijskim parkom smještenim na južnom dijelu Leverkusena, prenosi FAZ. 

Gradske vlasti Leverkusena objavile su da je 16 ozlijeđenih. Spasilačke ekipe iz postrojenja u kojemu se dogodila eksplozija uspjeli spasiti tijelo jednog zaposlenika, piše WDR. 

Petero zaposlenika Kemijskog parka trenutno se smatra nestalima. Iz kompanije Currenta objavili kako se eksplozija dogodila u 9,40 sati u jednoj od cisterni na odlagalištu kemijskog otpada. Još nisu poznati uzroci eksplozije.



Ekstrenma opasnost

Požar se širi i postoji prijetnja da se proširi na cisterne u blizini što bi moglo dovesti do još jedne eksplozije, pišu lokalni mediji.

Radio Leverkusen javlja da se kasnilo s početkom gašenja požara jer se prvo moralo isključiti strujne kablove koji su sprečavali vatrogasce u obavljanju posla.

Savezni ured za pomoć u katastrofama i civilnu zaštitu proglasio je razinu upozorenja ‘ekstremna opasnost’ za pogođeno područje oko Leverkusena, prenosi N1.

Gradske vlasti pozvale su građane da zatvore vrata i prozore te da ne izlaze na ulice zbog otrovnog crnog dima. Ulice oko mjesta eksplozije su blokirane, kao i tri obližnje autoceste, javlja WDR, prenosi Dnevnik.hr.

 

Komentari