Eksplozija u kafiću u Njemačkoj, policija istražuje političku motiviranost: Lokal je poznat kao okupljalište ekstremne desnice

Twitter

U jednom kafiću u gradu Eisenachu na istoku Njemačke, koji je poznat kao okupljalište ekstremne desnice, u ponedjeljak je eksplodirala eksplozivna naprava, a policija je pokrenula istragu zbog moguće političke pozadine djela.

“Mi polazimo od toga da se radi o politički motiviranom djelu”, priopćila je policija savezne pokrajine Tirinške, koja je zajedno s lokalnom policijom preuzela istragu.

Na fasadi zgrade je tijekom noći osvanuo grafit “Fight Nazis Everywhere” s feminističkim simbolom tako da policija pretpostavlja da iza napada stoje pripadnici ekstremno lijeve scene.

Kafić “Bulls Eye” je već u više navrata bio ciljem napada raznih ekstremno lijevih skupina. Od prošle godine se u zatvoru nalazi pripadnica lijeve scene koja se smatra odgovornom za prvi napad na ovaj kafić na jesen 2019.



Eksplozija je uništila sve prozore na kafiću a oštećen je i jedan parkirani automobil. Trenutno su evakuirani stanovnici zgrade u kojoj se nalazi kafić toliko dugo dok se utvrdi nalaze li se u zgradi još neke eksplozivne naprave.

Zbog mjera zatvaranja uvedenih zbog pandemije koronavirusa lokal je zatvoren od početka studenog.

Komentari