EK nema komentara na Janšin tvit o američkim izborima: Čekamo službenu potvrdu rezultata

Europska komisija

Europska komisija odbila je u srijedu komentirati tvit slovenskog premijera Janeza Janše koji je proglasio Donalda Trumpa pobjednikom na američkim predsjedničkim izborima prije objave konačnih rezultata.

“Nemam nikakav komentar na tvit slovenskog premijera, osim što svima preporučujemo da prate što se događa u SAD, gdje je u tijeku prebrojavanje glasova. Mi ćemo pričekati službenu objavu rezultata izbora”, rekao je glasnogovornik Komisije Eric Mamer, odgovarajući na pitanje novinara da komentira poruku slovenskog premijera Janeza Janše.

Janša je na Twitteru prije podne objavio da “je prilično jasno da je američki narod izabrao Donalda Trumpa za predsjednika”.

Glasnogovornik Mamer je ponovio da će Komisija čekati službene rezultate, a da su takvi komentari odgovornost njihovih autora.



“Mi definitivno nećemo komentirati rezultate prije nego što budu poznati. U SAD-u se odvija demokratski proces, prebrojavanje glasova se nastavlja i vjerujemo da će rezultati biti objavljeni na vrijeme”, rekao je Mamer.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell je na Twittteru objavio da je EU spreman nastaviti graditi transatlantske odnose.

“Američki narod se izjasnio. Dok čekamo na rezultate izbora, EU ostaje spreman nastaviti graditi snažno transatlantsko partnerstvo na temelju zajedničkih vrijednosti i povijesti”, poručio je Borrell.

Komentari