Dvoje američkih tinejdžera ubilo policajca u Italiji: Proboli ga nožem, osuđeni na doživotni zatvor

Twitter

Mladi Amerikanci proglašeni su krivima i za pokušaj iznude, napad, opiranje javnom službeniku te nošenje napadačkog noža bez opravdanog razloga.

Dvojica američkih turista proglašeni su krivima za ubojstvo talijanskog policajca koje se dogodilo u srpnju 2019. godine u Rimu te su osuđeni na doživotni zatvor.

Finnegan Lee Elder, koji je u vrijeme ubojstva imao 19 godina, priznao je kako je nožem probo policajca Marija Cerciella Regu u ranim jutarnjim satima 26. srpnja 2019., dok se njegov prijatelj Gabriel Christian Natale-Hjorth, koji je tada imao 18 godina svađao s drugim policajcem.

No, dvojica Amerikanaca tvrdila su kako su djelovali u samoobrani jer su smatrali kako su policajci, koji nisu nosili uniforme, ustvari lopovi koji su ih željeli opljačkati nakon neuspješnog pokušaja kupovine droge.


Sud je odbacio njihova svjedočenja te ih osudio na najtežu moguću kaznu u Italiji.

Osuđenici na doživotni zatvor mogu biti uvjetno pušteni na slobodu nakon odslužene 21 godine i to u slučaju dobrog vladanja.

Mladi Amerikanci proglašeni su krivima i za pokušaj iznude, napad, opiranje javnom službeniku te nošenje napadačkog noža bez opravdanog razloga, piše rtl.hr

Komentari