Dva policajca u SAD-u gurnula starca, suspendirani su. 57 ih iz podrške dalo ostavke

Pedeset sedam policajaca u Buffalu u New Yorku dalo je ostavku nakon što su dvojica policajaca suspendirana jer su gurnula 75-godišnjaka koji je prosvjedovao i oborila ga na tlo, javlja CNN.

Ostavke su dali u znak potpore kolegama. 

U tijeku je istraga incidenta koji je guverner države New York, Andrew Cuomo nazvao u potpunosti neopravdanim i potpuno sramotnim.

CNN dodaje i kako je 75-godišnjak ozbiljno ozlijeđen.



Hrpa policajaca krenula ka starcu, dvojica ga gurnula

Video koji kruži američkim medijima pokazuje red policajaca koji kreću za 75-godišnjaku, a dvojica od njih ga potom odgurnu na tlo.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Policajci gurnuli 75-godišnjaka na tlo pa samo otišli

Muškarac pada na tlo dok policajci prolaze kraj njega, a kroz par sekundi se vidi kako mu iz lubanje ide krv te se skuplja lokvica krvi.

Radilo se o prosvjedu na Trgu Niagare koji se održao u ime Georgea Floyda i koji je ukazivao na rasnu nejednakost u SAD-u.

57 policajaca dalo ostavku

57 policajaca dalo je ostavku na mjesta u hitnoj jedinici, ali nisu u potpunosti istupili iz policije. Gradonačelnik Buffala rekao je CNN-u da je sada grad bez hitne jedinice.

“57 njih je dalo ostavku zbog postupanja kolega koji su samo ispunjavali svoje zapovjedi”, rekao je John Evans, predsjednik udruge policajca u Buffalu.

Evans je za Buffalo news izjavio kako je njihovo stajalište da su policajci samo poštovali zapovjedi da se trg raščisti.

Tko je muškarac koji je gurnut?

Potvrđen je i identitet muškarca. Radi se o Martinu Guginu koji je hospitaliziran i u ozbiljnom je, ali stabilnom stanju.

Odvjetnica obitelji muškarca se oglasio i rekao kako Gugino i njegova obitelj traže privatnost dok se ne oporavi.

“On cijeli sve dobre želje koje su mu upućene i traži da svi prosvjedi budu mirni”, rekla je Kelly V. Zarone.

Njegova nećakinja, Megan Toufexis, rekla je CNN-u da je njezin ujak išao na prosvjed kako bi raspravio prava iz prvog amandmana s policijom, piše Index.hr.

Komentari