Dva dana prije izbora Trump ubrzava ritam: Održat će pet skupova u isto toliko važnih saveznih država

Twitter

Dva dana prije američkih predsjedničkih izbora Donald Trump će održati pet skupova u isto toliko važnih saveznih država, ubrzavajući grozničavi ritam svoje kampanje ne bi li dostigao Joea Bidena koji se u nedjelju usredotočio na samo jednu državu, Pennsylvaniju.

“Glas za mene i za republikansku stranku je glas za američki san”, rekao je predsjednički kandidat pred mnoštvom pristaša okupljenih u Michiganu, na prvom od pet skupova predviđenih u nedjelju.

Trump se odande uputio u Dubuque u Iowi, nakon čega ide u Sjevernu Karolinu i u Georgiju. Posljednji skup održat će u 23 sata po lokalnom vremenu na Floridi. Takav program ima sva obilježja sprinterske završnice prije izbora u utorak.

Njegova suparnika Joea Bidena očekuju tijekom poslijepodneva u Pennsylvaniji, gdje će biti u društvu vjerskih čelnika ne bi li mobilizirao birače te također ključne države. Posljednje nedjelje prije izbora demokrat, koji se predstavlja kao praktičan vjernik, treba pridobiti katolike koji su 2016. glasali za republikanskog milijardera.



Na skupu u Michiganu Trumpovi pristaše su po hladnom i snježnom vremenu izvikivali: “Volimo te! Volimo te!”

“Vjetar mi puše ravno u lice i teško dišem”, našalio se s mnoštvom, a zatim je načinio nekoliko plesnih koraka uz zvuke “Y.M.C.A.”

Anketa New York Timesa i Siena Collegea objavljena u nedjelju pokazuje da demokrat vodi ispred Trumpa u četirima važnim državama u kojima je republikanac odreda pobijedio 2016.: Pennsylvaniji, Arizoni, Floridi i Wisconsinu.

No promatrači redovito upozoravaju na oprez, navodeći primjer izbora 2016. kada je Donald Trump bio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti američke politike porazivši Hillary Clinton.

Komentari