Drugi dan zaredom rekordan broj novozaraženih koronavirusom u SAD-u

Ilustracija

U Sjedinjenim Državama u četvrtak je zabilježeno 120.276 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je rekordan broj dnevno novozaraženih drugi dan zaredom, izvijestio je Reuters pozivajući se vlastite izračune.

To je treći put u tjedan dana da je dnevni broj novozaraženih u SAD-u porastao za više od 100 tisuća, što uzrokuje pritisak na bolničke sustave u više saveznih država.

U četvrtak je 20 od 50 država izvijestilo o rekordnom broju novozaraženih na svom području, a izbijanje virusa najviše pogađa države na srednjem zapadu SAD-a. Rekordi su zabilježeni u Illinoisu, Teksasu, Nebraski, Indiani, Iowi, Michiganu, Minnesoti, Missouriju, Sjevernoj Dakoti, kao i u Ohiou i Wisconsinu, Arkansasu, Coloradu, Maineu, Kentuckyu, Oregonu, New Hampshireu, Oklahomi, Rhode Islandu, Utahu i Zapadnoj Virginiji.

S brojem novih slučajeva, raste i broj hospitaliziranih osoba, a Sjeverna Dakota izvijestila je u četvrtak da u cijeloj državi ima samo osam slobodnih kreveta u jedinicama intenzivne njege. Trenutno se u bolnicama liječi 52.500 pacijenata, broj hospitaliziranih raste i bliži se rekordu koji je zabilježen u srpnju ove godine.



Broj smrti od koronavirusa raste, ali ne istim omjerom kao i broj novozaraženih. U SAD-u prosječno od posljedica zaraze dnevno umre 850 osoba, a posljednjih dana, šest saveznih država zabilježilo je rekordne brojeve umrlih u jednom danu.

Komentari