DRAMATIČNO STANJE U VELIKOJ BRITANIJI Od korone preminulo više od 18 tisuća osoba; Ne broje smrti u domovima umirovljenika

Twitter

Velika Britanija je u srijedu zabilježila novih 759 smrtnih slučajeva od novog koronavirusa među bolničkim pacijentima, pa se broj umrlih od izbijanja epidemije penje na 18.100, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Ukupno je 133.495 ljudi na testiranju bilo pozitivno na koronavirus u zemlji, koja je među najteže stradalima u Europi i trenutačno bilježi “vrhunac” epidemije, rekao je prije objavljivanja brojčanih podataka ministar zdravstva Matt Hancock.

Podaci vlasti ne obuhvaćaju domove umirovljenika gdje je po riječima predstavnika tog sektora, umrlo više tisuća ljudi.

U srijedu je novi čelnik laburističke oporbe u parlamentu Keir Starmer kritizirao vladu zbog “sporosti” u upravljanju pandemijom.



“Postoji raskorak između obećanja i njihova ispunjenja”, upozorio je. “Vidljiv je jedan trend: bili smo spori u uvođenju ograničenog kretanja, spori u testiranju i sada smo spori u prihvaćanju prijedloga britanskih poduzeća” u vezi s proizvodnjom medicinske opreme.

Mjera ograničenog kretanja uvedena 23. ožujka produljena je 16. travnja za najmanje tri tjedna. Unatoč sve jačem pritisku vlada zasad ne razmišlja o popuštanju mjera za razliku od nekih europskih zemalja.

Vladi zamjeraju kašnjenje u testiranju i nedostatak zaštitne opreme za medicinsko osoblje.

Komentari