Dramatična večer u Beogradu: Velika brutalnost policije. U prosvjedima ozlijeđeno najmanje četvero novinara

U prosvjedima u srijedu navečer u središtu Beograda policija je napala i ozlijedila i nekoliko novinara, koji su se uredno legitimirali, objavili su beogradski mediji.

Prosvjedi su se osim u Beogradu održali u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. U Novom Sadu prosvjednici su razbijali zgradu televizije.

Nekoliko tisuća prosvjednika i danas je u Beogradu bacalo na policiju baklje, kamenje i plastične boce, skandirajući protiv predsjednika Aleksandra Vučića. Policija je uzvraćala suzavcem, ali i brutalnim nasiljem i pendrecima. Na ulicama su bila i oklopna vozila.

Ispred Skupštine Srbije u Beogradu i u Pionirskom parku preko puta okupilo se nekoliko tisuća ljudi, a interventna policija raspoređena je ranije popodne oko zgrade parlamenta, sjedišta predsjednika Srbije i Skupštine Beograda, oko Radio-televizije Srbije, te u okolnim ulicama. Uz uniformiranu policiju bio je primjetan i veliki broj policajaca u civilu.

Skup je počeo mirno, ali su ubrzo počeli incidenti. U jednom od njih ozlijeđen je glumac i predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović.



Dvije novinarke portala Nova.rs policija je napala dok su izvještavale s prosvjeda, javio je taj portal, navodeći da je jednu od njih policajac udario palicom po prstima i izbio joj telefon iz ruke, dok je drugu odgurnuo.

Policija napala novinare

“Obje su se novinarke legitimirale policajcima, ali ih to nije interesiralo i nastavili su ih gurati i napadati”, navodi Nova.rs.

Portal je objavio i snimku za koju se tvrdi da je dokumentiran napad policije na jednog njihovog reportera koji se također legitimirao.

Slično je prošao i izvještač agencije Beta, unatoč tomu što je jasno pokazao novinarsku iskaznicu.

Tukli su ga palicama, iako im je stavio do znanja da je novinar na zadatku, čak i onda kada je pao na zemlju, objavila je agencija Beta.

U središtu Beograda te u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, u srijedu navečer su održani prosvjedi na kojima je više tisuća građana iskazalo nezadovoljstvo, protiveći se najavi ponovnog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom.

Policija je, nakon više od četiri sata uličnih sukoba promjenjivog intenziteta i siline, koristeći suzavac te postrojbe za razbijanje demonstracija, uspjela potjerati prosvjednike u okolne ulice, oslobodivši središte grada.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je da je ozlijeđeno je najmanje 10 policajaca, dok zasad nema pouzdanih podataka o broju ozlijeđenih i uhićenih prosvjednika.

UŽIVO NEMIRI NA ULICAMA BEOGRADA: Policija brutalno mlati prosvjednike, lete kamenje i baklje, nastao stampedo

Komentari