Doživotni zatvor za migranta koji je u Švedskoj nožem ranio sedmero

Foto: Pixabay

Afganistanac Tamim Sultani osuđen je na doživotni zatvor zbog napada nožem i ranjavanja sedmero ljudi.

Inače, 22-godišnji Afganistanac u Švedsku je stigao 2018. godine. Tijekom suđenja Tamim Sultani je kazao kako se u vrijeme napada osjećao loše i da je bio ljutit na jednu osobu koja ga je “uznemiravala”.

Stoga je otišao kući, uzeo nož, pošao na postaju u Vetlandu i nasumično napao dva muškarca. Tvrdi da se ne sjeća zašto ih je napao niti kako je uopće došao na kolodvor, javlja Remix, a prenosi Narod.hr.

“Kao da mi je mozak prestao raditi. Mentalno sam se vrlo loše osjećao”, rekao je Sultani tijekom suđenja.



Napad je trajao 18 minuta, u kojem je vremenu Sultani uspio izbosti čak sedmero ljudi, od kojih je troje pretrpjelo vrlo teško ranjavanje. Policija je stigla nakon zaprimljene prijave o nekoliko ranjenih osoba. Tijekom uhićenja napadač je ranjen metkom u nogu i odvezen je u bolnicu.

Mediji su prvotno izvijestili da je izbodeno osmero ljudi, ali kasnije su ispravili tu informaciju na sedmero ranjenih u dobi od 20 do 70 godina starosti. Tijekom napada troje je ljudi pretrpjelo kritične ozlijede, dvoje je teško ranjeno, a dvoje je zadobilo lakše ozlijede.

Nakon uhićenja Afganistanac je temeljem sudske odluke podvrgnut forenzičko-psihijatrijskoj procjeni. Ustanovljeno je da nije patio ni od kakvog oblika ozbiljnog mentalnog poremećaja tijekom napada te da, stoga, može prisustvovati redovitom sudskom procesu.

Komentari