Doseljenik iz BiH nožem napao policajce, na njega ispalili 22 hica

Muškarac na kojeg je policija pucala u New Yorku nakon što ih je napao nožem trenutno je pod istragom zbog moguće povezanosti s terorističkim skupinama. Osumnjičeni je identificiran kao 20-godišnji Dženan Čamović. Bit će provjereno njegovo kretanje te svi kontakti u proteklom razdoblju. Istražitelji kažu da je Čamović imigrant, te da je moguće da je iz Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio je kazao da su sva trojica policajaca koje je napao Čamović također doseljenici u SAD.

Federalni agenti u četvrtak su izvršili pretres u Čamovićevoj kući, koja je nešto više od jednog kilometra udaljena od mjesta napada, javlja New York Post.

Šokiran sam kad sam čuo da je nožem ubo policajca, da su ga upucali i da je još živ. To je nevjerovatno. Izgledao je kao tih i dobar momak. Ne znam zbog čega je to napravio. Nikad se nije činio ljutim – rekao je njegov susjed David Song. Rođak osumnjičenog koji je želio ostati anoniman aglasio je da poveznice s terorizmom ne dolaze u obzir.



Policajci su ispalili 22 hica na Čamovića, koji je pogođen s osam metaka. Iz policije kažu da nije jasno da li je Čamović, koji je uspio oduzeti pištolj od policajca, zaista pucao na policiju, prenosi Večernji list.

Komentari