Donald Trump ide u utorak u Kenoshu na sastanak sa snagama reda

Twitter

Američki predsjednik Donald Trump otputovat će u utorak u Kenoshu u saveznoj državi Wisconsin, poprište zadnjeg vala prosvjeda nakon napada policije na pripadnike crne manjine, kako bi se sastao sa snagama reda.

“(Predsjednik) će ići u Kenoshu, Wisconsin, u utorak. Susrest će se sa snagama reda i zakona i pogledati štetu koja je posljedica nedavnih pobuna”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere.

U gradu je nekoliko noći zaredom bilo prosvjeda nakon što je policija ispalila sedam metaka u leđa 29-godišnjeg crnca Jacoba Blakea pred očima njegove malodobne djece.

Blake je u bolnici i paralizran

Ta je pucnjava zadnja u nizu policijskih incidenata u SAD-u zabilježenih videokamerom koji su izazvali prosvjede protiv policijske okrutnosti i sustavnog rasizma.



Blakeov odvjetnik Patrick Caffer kazao je da paralizirani Blake u bolnici više nema lisice na rukama i da ga je policija prestala nadzirati.

Sindikat policije u Kenoshi u petak je napao Blakeova odvjetnika da objavljuje lažne i zavaravajuće informacije.

Sindikat tvrdi da se Blake borio s policijom i da je bio naoružan nožem.

Ured UN-a za ljudska prava u Ženevi ocijenio je da snimke policijskog uhićenja pokazuju da je policija bila nepotrebno nasilna prema Blakeu.

Komentari