Djevojčicu iz Hrvatske otela i seksualno zlostavljala dvojica Amerikanaca

Facebook

Dvojica Amerikanaca oteli su i zatočili djevojčicu iz Hrvatske kako bi im bila seksualna ropkinja dvije godine, piše u nedjelju Jutarnji list, donoseći detalje o slučaju koji su razriješili američki federalni agenti u suradnji s hrvatskom policijom.

Vabio ju je točno godinu dana. Dopisivali su se preko društvenih mreža. Silno je htio da se vide. Kada je na kraju pristala, kupio je avionsku kartu i krenuo na put dugačak 8500 kilometara. Na put prema Hrvatskoj.

U Zagreb je stigao u četvrtak 14. lipnja 2018. i odmah dogovorio sastanak. Djevojka mu je vjerovala, no uskoro će njeno ime puniti stupac nacionalne evidencije nestalih osoba.

Mlada 16-godišnja djevojka iz središnje Hrvatske bit će oteta i odvedena u SAD, na Floridu, kako bi bila seksualno roblje.



Ovaj stravičan slučaj o kojem se nije znalo reporteri Jutarnjeg lista otkrili su prije nekoliko dana kada su dobili dojavu da su federalni agenti američkog Ministarstva za nacionalnu sigurnost, zaduženi za borbu protiv kriminalnih organizacija koje ilegalno iskorištavaju američki putnički, trgovinski, financijski i imigracijski sustav, na Floridi uhitili Jordana Jysadea Pulida i njegova oca Roberta Santanu-Jiméneza pod optužbom da su u okrug Pasco sjeverno od grada Tampe na Floridi doveli maloljetnu žrtvu iz Hrvatske kako bi je seksualno zlostavljali.

Ako se dokažu optužbe, prijeti im minimalno deset godina, a možda čak i doživotni zatvor.

Jordan Jysade Pulido, 26-godišnjak, i njegov 61-godišnji otac, prema optužnici koju je protiv njih podnijela tužiteljica Lisa M. Thelwell iz tužiteljstva u Tampi na Floridi, terete se po nekoliko točki. Optužnica je već primljena na sudu u Tampi i u njoj stoji kako je gotovo godinu dana putem interneta vabio 16-godišnjakinju s područja središnje Hrvatske na to da se upusti s njim u seksualne odnose.

U optužnici se, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi, ona navodi kao “Victim 1” (Žrtva 1), a cijeli slučaj pokrenut je kao dio projekta “Sigurno djetinjstvo”, nacionalne inicijative koju je u svibnju 2006. godine pokrenulo američko Ministarstvo pravosuđa u borbi protiv rastuće epidemije seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, donosi Jutarnji list.

Komentari