Djelatnik hrvatskog veleposlanstva u Beogradu pozitivan na Covid-19

Djelatnik hrvatskog veleposlanstva u Beogradu bio je pozitivan na Covid-19 te su testirani i ostali zaposlenici čiji će rezultati biti poznati u roku od 48 sati, priopćilo je u utorak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova istaknuvši da ova situacija neće utjecati na provedbu izbora u srpnju.

“Nakon što je kod jednog djelatnika Veleposlanstva RH u Beogradu potvrđen pozitivan nalaz na covid-19, provedeno je testiranje svih djelatnika Veleposlanstva. Rezultati testiranja se očekuju u sljedećih 48 sati, a do tada svi djelatnici Veleposlanstva obavljaju svoje radne zadaće od kuće”, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

MVEP kaže kako “ova situacija neće ni na koji način utjecati na provedbu parlamentarnih izbora 4. i 5. srpnja o.g. na području Republike Srbije, niti na prethodnu registraciju birača, koja je u najvećoj mjeri dovršena”.

“Tko se još nije registrirao, može to učiniti on-line do sutra do ponoći, kada istječe zakonski rok za registraciju”, poručuje hrvatsko ministarstvo.



Komentari