DA SE SMRZNEŠ Američki načelnik stožera: Treba biti spreman za rat poput Drugog svjetskog, ali taj se rat neće voditi daleko od naših obala

Amerika će budući rat voditi protiv sile, slične sebi i on može rezultirati ogromnim gubicima, smatra načelnik stožera Ratnog zrakoplovstva Charles Brown.

“Trebamo biti spremni voditi rat sa borbenim gubicima i rizicima za naciju koji sliče onima sa kojim smo se suočili za vrijeme Drugog svjetskog rata“, citira portal Defense News Browna.

Načelnik stožera naglasio je da odluke prethodnog vodstva nisu omogućile rezultate koji su potrebni s obzirom na rivalstvo sa Kinom i Rusijom koje brzo mijenjaju svoje vojne strategije.

Prema mišljenju Browna, Washington se može suočiti s državom koja posjeduje vojni potencijal ravan njegovom. U tom slučaju, borbene akcije značajno će se razlikovati od onih koje je američka vojska vodila posljednja dva desetljeća.“Budući rat se neće voditi daleko od naših obala“, zaključio je novi šef Stožera američkog Ratnog zrakoplovstva.

Charles Brown je došao na čelo Ratnog zrakoplovstva SAD-a 6. kolovoza.

Komentari