Cvitanović: Cilj najnovijim radnjama oko SIP-a je delegitimiranje Hrvata

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ilija Cvitanović upozorio je kako najnovije radnje oko Središnjeg izbornog povjerenstva za cilj imaju obezglavljivanje i delegitimiranje Hrvata.

Zadnji događaji u SIP-u BiH predstavljaju novi pokušaj bošnjačke politike da Hrvatima oduzme ostatak pozicija koje pripadaju ovome narodu i na njih postave svoje Hrvate.

Taj plan se čak ne krije od javnosti i krenulo se u otvoreni napad u kojem bošnjačka politička elita preuzima SIP BiH, želi potpunu kontrolu nad izbornim procesom, a zatim i nove vlade u kojim će sama birati predstavnike Hrvata.

Predsjednik “devedesetke” podsjeća na ono što se sprema Hrvatima od strane SIP-a i dijela bošnjačkih stranaka



“Kako delegitimirati hrvatski narod, kako obezglaviti hrvatski narod, kako napraviti nove platforme i alijanse.. Samo ovaj put, kako stvari stoje, neće trebati ni one Hrvate koje su nekada trebali”, rekao je Cvitanović, piše Bild.ba.

Smatra da je situacija s misom te rješenjem oko SIP-a pokazala kako se Sarajevo odnosi prema Hrvatima. “Očekujem da nema povlačenja, očekujem da svi stanemo i kažemo “nema dalje”. Misa u Sarajevu je pokazala odnos prema katoličkom narodu s jedne strane, a odluke o SIP-u s druge”, istaknuo je Cvitanović u razgovoru za RTV Herceg Bosne.

Komentari