Crnoj Gori prvi put više od 100 novozaraženih

profimedia

Crnogorski Institut za javno zdravlje potvrdio je u petak 105 novozaraženih kornavirusom, prvi put da je ta brojka u kolovozu prešla stotinu.

U posljednja 24 sata zabilježene su i tri smrti od covida-19. U zemlji je trenutno 840 aktivnih slučajeva zaraze ili 133 infekcije na 100 tisuća stanovnika.

Od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori zaražene su 4663 osobe, a preminulo ih je 92.

Ta je zemlja početkom kolovoza potpuno otvorila granice za putnike iz istočne Europe, Ruse, Ukrajince i Bjeloruse, a sredniom mjeseca ulazak u s negativnim PCR testom dozvojen je državljanima Srbije, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije.



U petak u ponoć počinje izborna šutnja i više od pola milijuna Crnogoraca s pravom glasa u nedjelju će birati između jedanaest političkih stranaka i koalicija.

Izbori će se održati u posebnom režimu zbog epidemije koronavirusa, pa će birači na biračkim mjestima morati nositi maske i držati fizički razmak od dva metra. Masku je moguće skinuti jedino prilikom identifikacije birača.

Osobe koje su u samoizolaciji, a nemaju potvrđen koronavirus, moći će izaći iz kuće kako bi glasali, odluilo je izborno povjerenstvo.

Komentari