CRNI REKORDI U SRBIJI U posljednja 24 sata zaraženo je čak 424 osoba, uhićen ravnatelj Doma za starije u kojem je zaraženo 135 štićenika

Twitter

U posljednja 24 sata u Srbiji je od koronavirusa preminulo još pet osoba, čime je ukupan broj povećan na 85. Registrirano je ukupno 4.054 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Preminule su tri osobe muškog i dvije osobe ženskog spola, prosječne starosti 76 godina, priopćio je na konferenciji za medije pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Od posljednjeg izvještaja testirani su uzorci 2.646 osoba od kojih je 424 pozitivno.

Hospitalizirano je ukupno 2.890 pacijenata, a na respiratoru je njih 138.



Do 15 sati 13. travnja 2020. godine u Republici Srbiji testirano je ukupno 20.958 osoba koje su ispunjavale kriterije definicije slučaja.

U domu za starije u Srbiji zaraženo 139 osoba, uhićen ravnatelj doma

Ravnatelj Gerontološkog centra u Nišu uhićen je zbog sumnje da kao ovlašteno lice nije poduzeo sve neophodne mjere i radnje kako bi spriječio širenje zarazne bolesti covid-19, uslijed čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvero zaposlenih, javlja Blic.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u suradnji sa Sigurnosno-informativnom agencijom i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su M.S. (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi u vezi s kaznenim djelom prenošenje zarazne bolesti”, priopćila je PU Niš.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Komentari