CNN U VELIKIM PROBLEMIMA Zbog MAGA kape proglasili tinejdžera rasistom, a sada moraju platiti milijunsku odštetu

youtube/screenshot

Svjetska televizijska kuća CNN nagodila se s tinejdžerom iz Kentuckyja Nicholasom Sandmanom, koji se našao u centru pozornosti kada je snimljen kako s MAGA (Make America Great Again/ Učini Ameriku velikom ponovno) kapom stoji ispred autohtonim Amerikancem (indijancem) s bubnjem i smiješi mu se.

Sandman je nagodbu s CNN-om potvrdio preko društvenih mreža, a pretpostavlja se da će tako CNN izbjeći dugo i nepredvidljivo suđenje.

Sandman je učenik katoličke srednje škole u Covingtonu, a postao je viralna vijest u siječnju prošle godine kada je bio u Washingtonu na godišnjem Hodu za život.

Naime, u videu je snimljen kako stoji pred indijanskim poglavicom, koji je pjevao na Maršu autohtonih naroda pred Lincolnovim memorijalom. Na videu dječak nosi crvenu MAGA (Make America Great Again) kapu, a zbog kape je video pokrenuo niz kontroverzi na društvenim mrežama, Vijest su poslije prenijeli i nacionalni medijima koji su implicirali da se radi o rasističkom ponašanju.



Nakon prvog videa, izašao je i drugi, koji je dao više konteksta cijeloj priči no šteta koju su počinili CNN i drugi globalni i američki mediji već je bila učinjena te taj video nije imao domet poput prvog.

Još uvijek nisu poznati detalji nagodbe, no iz neslužbenih izvora doznaje se da je riječ o 50 milijuna dolara. U tužbi su navedeni i drugi mediji, poput uglednog Washington Posta, no nije poznato hoće li se i oni nagoditi sa školarcem ili će ići na sud.

Komentari