Četvero hrvatskih državljana bilo je na letu iz Wuhana u kojem je bila i Belgijka pozitivna na koronavirus

ilustracija

Na letu s 250 putnika iz 30 zemalja koji su u nedjelju evakuirani iz kineskog Wuhana bila je i Belgijka čiji je test bio pozitivan na koronavirus, priopćila je javno-zdravstvena agencija Belgije, prenosi britanski Guardian. Na tom letu bilo i četvero hrvatskih državljana

Naime, kako je u nedjelju je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) potvrdilo da su iz Kine na jug Francuske stigla četiri hrvatska državljana koji će prije povratka u Hrvatsku ondje provesti 14 dana u izolaciji.

Oni su zrakoplovom Air Francea A380 u kojem je bilo 250 Europljana iz Wuhana, središta epidemije koronavirusa, sletili u vojnu bazu kod Marseillesa.

Zajedno s drugim putnicima predviđeno je da dva tjedna borave u izolaciji u hotelskom kompleksu u blizini Marseillea. Po isteku izolacije, putnici će biti vraćeni u matične zemlje, osim onih kod kojih bi se eventualno pojavili simptomi koronavirusa, priopćio je u nedjelju MVEP.

Francuske vlasti su ranije objavile da će dio putnika, posebno Francuzi biti u karanteni u odmorištu Carry le Rouet blizu Marseillea i u centru za obuku vatrogasaca u Aix-en-Provenceu.



Kako piše na stranicama belgijske savezne javne službe za zdravstvo, sigurnost hrane i okoliš osoba koja je bila pozitivna na koronavirus je u dobrom stanju i trenutno ne pokazuje znakove bolesti. Prebačena je sinoć u sveučilišnu bolnicu Saint Pierre u Bruxellesu jednu od dva referentna centra u Belgiji.

Komentari