Bugari optužili Srbe da su im srušili MIG-29, Srbija optužbe odbacuje kao ‘netočne i zlonamjerne’

pixabay

Bugarski MiG-29 srušio se u Crno more tijekom vježbe “Šabla 2021” početkom lipnja. U vježi su sudjelovali i lovci srpskog vojnog zrakopovstva.

Srpsko ministarstvo obrane objavilo je sada priopćenje u kojem oštro odacuje navode bugarskog novinara Grigora Lilovakoji tvrdi da je Srbija na bugarski MiG lansirala raketu S-125, piše Nova.rs.

”Povodom netočnih i zlonamjernih tvrdnji i nagađanja koje je iznio bugarski novinar i pisac Grigor Lilov, a koje su prenijeli pojedini mediji, Ministarstvo obrane obavještava javnost da pripadnici Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije na dan pada bugarskog aviona MiG-29 nisu izvodili radnje raketnim jedinicama PVO, kao ni radnje avijacije na poligonu ‘Šabla’ niti se na bilo koji način mogu dovesti u vezu s padom bugarskog vojnog aviona MiG-29.

Pripadnici Ratnog zrakoplovstva i protuzrakoplovne obrane od dolaska na poligon ‘Šabla’ svoje aktivnosti realizirali su u skladu s prethodno definiranim planovima koji su usuglašeni i odobreni od strane predstavnika oružanih snaga Republike Bugarske i Vojske Srbije”, stoji u priopćenju Ministarstva, prenosi Dnevnik.hr. 

Komentari