Broj zaraženih koronavirusom u svijetu premašio četiri milijuna. Sjeverna Koreja izvijestila o prvom sumnjivom slučaju COVID-19

Ilustracija Foto: Twitter

Američko središte za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) u subotu je izvijestilo o 4.099.310 slučajeva koronavirusa, što je porast za 74.818 slučajeva u odnosu na prethodni dan, a rečeno je da je broj umrlih porastao za 1.145, odnosno na 145.013.

CDC je izvijestilo o broju slučajeva respiratorne bolesti poznate kao COVID-19, uzrokovane novim koronavirusom u odnosu na prethodno izvješće dan ranije.

Podatci CDC-a ne odražavaju nužno slučajeve koje su prijavile pojedine države.

Sjeverna Koreja izvijestila o prvom sumnjivom slučaju COVID-19

Sjeverna Koreja prijavila je svoj prvi slučaj COVID-19, a sumnja se na osobu koja se iz Južne Koreje u zemlju vratila 19. srpnja, izvijestila je u nedjelju državna novinska agencija KCNA.



Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u subotu je sazvao žurni sastanak politbiroa vladajuće Radničke partije na kojem se raspravljalo o “hitnom događaju u gradu Kaesong”.

Državni mediji su izvijestili kako se osumnjičena osoba vratila iz Južne Koreje nakon ilegalnog prelaska granice ovog mjeseca. Riječ je, kako navode državni mediji, o osobi koja je prije tri godine otišla u Južnu Koreju, a vratila se preko utvrđene granice koja dijeli dvije Koreje sa simptomima koji sugeriraju COVID-19.

Sjeverna Koreja primila je tisuće kompleta za testiranje na koronavirus iz Rusije i drugih zemalja te odredila strogo zatvaranje granica. Tisuće ljudi u Sjevernoj Koreji stavljeno je u karantenu, ali ograničenja su nedavno ublažena.

Komentari