Broj oboljelih od koronavirusa u Italiji premašio tisuću, ukupan broj žrtava narastao na 29

Pixabay

Italija je potvrdila da je broj zaraženih osoba u cijeloj zemlji premašio tisuću, prenose u subotu novinske agencije i donose podatke o novozaraženima u Europi, odnosno u svijetu.

Još osam osoba umrlo je od posljedica zaraze koronavirusom, objavila je talijanska Agencija za civilnu zaštitu u subotu čime je ukupan broj žrtava narastao na 29.

Ukupan broj pozitivnih na virus Covid-19 narastao je za 240 u zadnja 24 sata, prenosi Reuters.

Voditelj agencije za civilnu zaštitu rekao je da je broj potvrđenih slučajeva zaraze narastao u Italiji na 1.128 i uključuje 50 osoba koje su se oporavile te 29 umrlih.



Kina, u kojoj je zaraza izbila u prosincu, bilježi pad zaraze. Od petka u 18 sati do subote u 18 sati registrirano je 427 novih slučajeva zaraze i 47 umrlih. U Kini je ukupno zabilježen 79.251 slučaj zaraze, a od tog broja umrlo je 2.835 osoba.

Broj oboljelih u svijetu raste

Islamska Republika Iran ima potvrđen najveći broj umrlih izvan Kine, ukupno 43, a broj zaraženih narastao je na 593, objavilo je iransko ministarstvo zdravstva i pozvalo ljude da ostanu u svojim domovima, prenosi Reuters.

Južna Koreja također se bori s velikim brojem zaraženih, 813 novih slučajeva zabilježeno je čime je ukupan broj dosegnuo 3.150, a umrlih je 17.

U Japanu je zaraženo više od 700 slučajeva, a riječ je o putnicima na kruzeru Diamond Princess koji je dugo vremena bio na pristaništu u Yokohami.

U Norveškoj je broj zaraženih osoba narastao na ukupno 15, prenosi agencija dpa dodajući da se broj povećao nakon što je zaraza dijagnosticirana u tri djelatnika Sveučilišne bolnice u Oslu, a još četiri nova slučaja registrirana su u gradu Bergenu.

Francuska je u subotu zabranila javna okupljanja koja bi premašila 5.000 ljudi, te je prijavila 16 novih slučaja zaraze čime je ukupno potvrđeno 73 zaraženih od kojih su dvije osobe umrle.

Broj zaraženih u Velikoj Britaniji narastao je na 23, a jedna je osoba umrla pošto se zarazila na kruzeru u Yokohami.

Ekvador je u subotu potvrdio prvi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja se u svoju domovinu vratila iz Španjolske izravnim letom iz Madrida. “Pacijentica je na intenzivnom odjelu”, rekla je ministrica zdravstva Catalina Andramuno, prenosi Reuters.

Brazil je ranije ovaj tjedan potvrdio svoj prvi slučaj i to je bio prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom u Latinskoj Americi.

Osim u Ekvadoru, prvi slučaj zaraze potvrđen je i u Kataru.

Pakistan je potvrdio dva nova slučaja zaraze u subotu, čime je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od srijede narastao na četiri. Ministarstvo nije objavilo u kojim je gradovima dijagnosticirana zaraza.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije koji se stalno nadopunjuju, koronavirusom je zaraženo 85.919. Kako prenosi agencija France presse umrla je dosad 2.941 osoba u 61 državi i teritoriju.

Komentari