Broj mobitela britanskog premijera na internetu je već 15 godina

Twitter

Broj osobnog mobitela britanskog premijera Borisa Johnsona dostupan je na internetu već 15 godina, pišu u petak britanska glasila, izrazivši zabrinutost za državnu sigurnost u Velikoj Britaniji.

Čini se da se konzervativni čelnik trenutačno koristi istim brojem mobitela koji je bio naveden na priopćenju za medije iz 2006. kada je Boris Johnson bio oporbeni zastupnik, objavio je BBC.

Kada je agencija France Presse u petak ujutro nazvala taj broj, javila se automatska tajnica rekavši da se broj ne koristi. Downing Street nije komentirao. Državna tajnica u ministarstvu unutarnjih poslova Victoria Atkins rekla je da je premijer “više od ikoga svjestan svoje odgovornosti što se tiče nacionalne sigurnosti”.

Informacija dolazi u trenutku kada je Boris Johnson sve češće ne meti kritike, pa i zbog razmjene sms poruka s industrijalcem Jamesom Dysonom. U tim je porukama s početka pandemije, u ožujku 2020., Boris Johnson obećao da će “srediti” porezni status zaposlenika koji rade za tog vlasnika tvornice kućanskih aparata a trebali su doći u Veliku Britaniju radi proizvodnje respiratora.Slučaj je otkrio veoma blisku povezanost konzervativne vlasti i privatnih interesa i njezinu veliku spremnost da izravno komunicira s poduzetnicima.

Glasila pišu da je visoka britanska uprava već preporučila premijeru da promijeni broj mobitela, ali on nije reagirao.

Komentari