Brodić otkrio novu aferu Gorjana Tozija u koju je umiješan i bivši šef Hrvatske filmske agencije

Hrvatski novinar i glavni urednik portala Energypress Ivan Brodić objavio je novi skandalozni dokument iz kojeg se vidi da je direktor Makedonske filmske agencije Gorjan Tozija potpisao kontroverzni aneks ugovora o autorskom pravu s bivšim šefom Hrvatske filmske agencije Hrvojem Hribarom.

Aneksom ugovora koji je važio prošle godine, direktor Makedonske filmske agencije Gorjan Tozija autorskim ugovorom mijenja razdoblje i iznos koji vrijedi za osnovni ugovor.

Prema aneksu, autorov ugovor, umjesto prošle godine od svibnja do listopada, sada vrijedi za do svibnja ove godine, a iznos koji je Hribar primio mijenja se s oko 13 tisuća eura na preko 17 tisuća eura.

U dokumentu se ne objašnjava zašto su napravljene izmjene osnovnog sporazuma.



Brodić sumnja da Gorjan Tozija na taj način čini izmišljenu protuuslugu svom kolegi iz Zagreba jer je Hribar, preko Hrvatske filmske agencije, financirao film Oslobođenje Skoplja, zbog kojeg je Bugarska blokirala Makedoniju.

 

Nakon revizije u Hrvatskoj, režiser Hribar smijenjen je s položaja, a u Makedoniji je šef filmske agencije još uvijek Gorjan Tozija, piše expres.mk.

Komentari