Brnabić tvrdi da je Vučićevo ubojstvo planirano dugo i detaljno

Screenshot

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera “Jovanjica” pokušaji državnog udara.

“Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regiji kako bi Vučića dehumanizirali i od njega i njegove obitelji napravili kriminalni klan”, rekla je Brnabić za TV Pink, prenose srbijanski mediji.

Istaknula je da je atentat na Vučića bio planiran na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. siječnja ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužiteljstvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

“Kada bi ustrijelili Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: Tko zna u što je sve je umiješan i on i njegova obitelj. Monstruozno je koliko je bila dobro povezana ta mreža”, rekla je Brnabić i istaknula da se nadležne službe bave time te kako neće biti zaštićenih, bez obzira na ‘ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost’.



Brnabić je kazala i da se na Vučića vrši pritisak napadima na njegovog sina, Danila, jer mu “ne mogu zamjeriti ništa u vezi s ekonomskim i političkim pitanjima”.

Komentari