Britanski premijer preuzeo odgovornost za kršenje mjera: “Zgrožen sam nekim ponašanjima”

Twitter

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da preuzima odgovornost za kršenje mjera lockdowna u svome uredu u Downing Streetu te je ispravio prethodnu izjavu koju je dao parlamentu da su se cijelo vrijeme poštivala pravila.

“Preuzimam punu odgovornost za sve što se dogodilo… Zgrožen sam nekim od ponašanja”, rekao je zastupnicima u srijedu, dodavši da nije bio svjestan kršenja pravila na okupljanjima za članove osoblja na odlasku.

“Moja prisutnost u tim, kratka kao što je bila, nije bila protivna pravilima. No ovo se očigledno ne odnosi na neka od ovih okupljanja nakon što sam otišao i druga okupljanja kad se uopće nisam nalazio u zgradi.”

Ponovo je svoju ispriku za prisustvovanje na okupljanju za svoj rođendan u lipnju 2020. godine, zbog čega je od policije dobio kaznu.



Oporbeni političari i neki iz Johnsonove stranke pozivaju ga na davanje ostavke nakon što je otkriveno da su i on i drugi dužnosnici prekršili pravila u vijeme kad nije bilo dopušteno da se ljudi druže izvan svojih kućanstava ili, u mnogim slučajevima, da prisustvuju pogrebima svojih voljenih.

 

Komentari