Boris Johnson i Janez Janša se danas cijepe AstraZenecom

Tomislav Kristo / CROPIX

Jučer je Europska agencija za lijekove (EMA) donijela važnu odluku o cjepivu AstraZenece, no povjerenje javnosti u to cjepivo je narušeno i sad ga treba vratiti.

Podsjetimo, nakon što je niz europskih zemalja privremeno obustavio cijepljenje AstraZenecom zbog sumnji u ozbiljne nuspojave povezane s tromboembolijskim događajima, EMA je provela istragu te utvrdila da je AstraZenecino cjepivo sigurno i učinkovito.

No, povjerenje javnosti u cjepivo AstraZenece je neupitno narušeno, o čemu svjedoče i izvještaji liječnika prema kojima se nezanemariv dio ljudi, naročito onih starijih, odbija cijepiti AstraZenecom. To se ne događa samo u Hrvatskoj nego širom Europe.

Kako bi se povratilo povjerenje javnosti u cjepivo AstraZenece, danas će se tim cjepivom cijepiti britanski premijer Boris Johnson, ali i cijeli slovenski državni vrh na čelu s premijerom Janezom Janšom i predsjednikom Borutom Pahorom.



 

Slovenski državni vrh cjepivom AstraZenece cijepit će se danas oko 13 sati, što je potvrđeno na Twitteru slovenske vlade.

Britanski premijer Boris Johnson jučer je prilikom obraćanja javnosti najavio da će se danas cijepiti AstraZenecom, prenosi Index.

 

Komentari