BLINKEN UPOZORAVA: Međunarodni poredak ruši nam se pred očima. Putin ne smije proći nekažnjeno

Foto: Twitter

Američki državni tajnik Antony Blinken pozvao je u četvrtak međunarodnu zajednicu da natjera ruskog predsjednika Vladimira Putina da položi račun za invaziju na Ukrajinu.

“Ne možemo dopustiti da predsjednik Putin prođe nekažnjeno”, rekao je čelnik američke diplomacije na sjednici Vijeća sigurnosti posvećenoj Ukrajini, na kojoj je sudjelovala Rusija.

“Međunarodni poredak koji nas je danas ovdje okupio i koji pokušavamo sačuvati raspada se pred našim očima”, upozorio je u društvu svojih kolega u Vijeću, osudivši nedavnu eskalaciju, napose održavanje referenduma o pripojenju teritorija pod ruskom kontrolom.

“To što je predsjednik Putin odlučio da će baš ovog tjedna, dok se većina svjetskih čelnika okupila u UN-u, dometnuti ulje na vatru koju je sam zapalio, pokazuje njegov posvemašnji prijezir prema Povelji Ujedinjenih naroda”, rekao je.



Sjednica se održava u nazočnosti ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, ali on nije sjedio za stolom Vijeća tijekom govora ministara, već ga je zastupao njegov zamjenik.

 

Komentari