Bjelorusija zatvara zapadne granice, Lukašenko poručio: Zaustavite svoje lude političare, ne dozvolite da izbije rat

Twitter

Bjelorusija zatvara granice s Litvom, Poljskom i Ukrajinom, Lukašenko poručio stanovnicima tih država: ”Zaustavite svoje lude političare, ne dozvolite da izbije rat”

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Bjelorusija natjerana zatvoriti granicu s Litvom, Poljskom i Ukrajinom.

”Primorani smo povući trupe s ulica, kako sam govorio, i da polovicu vojske mobiliziramo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, prije svega s Litvanijom i Poljskom. Primorani smo ojačati državnu granicu s našom bratskom Ukrajinom”, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko govoreći na ženskom forumu “Za Bjelorusiju”.

Rekao je da je posljednjih dana morao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i ministrom obrane izgraditi zajedničku zaštitu savezne države.



”Pojačali smo davno zaboravljene vojne vježbe koje se danas održavaju na zapadu naše zemlje. Odlučili smo provesti ove vježbe u vezi s aktualnom situacijom, u dvije faze. Druga faza bit će posvećena vama, našim ženama”, prenosi Lukašenkove riječi Sputnik.rs.

Lukašenko je pozvao stanovnike Litve, Poljske i Ukrajine da zaustave političare i spriječe rat. ”Ne želim da moja zemlja ratuje. Štoviše, ne želim da se Bjelorusija i Poljska, Litva pretvore u bojno polje, gdje se neće rješavati naša pitanja. Zaustavite svoje lude političare, ne dozvolite da izbije rat”, naglasio je, piše dnevnik.hr 

Komentari