BIZARAN SLUČAJ PREVARE Djevojka si je namjerno odrezala šaku kako bi dobila novac od osiguranja, tvrdi da nije kriva

Pixabay

U Ljubljani je u tijeku suđenje 22-godišnjoj Juliji Adlešić. Djevojka si je početkom 2019. odrezala šaku, a optužena je da je to učinila namjerno kako bi prevarila osiguranje, prenose slovenski mediji.

Tužiteljstvo navodi da je plan za prijevaru optužena razradila još 2018. i to sa svojim dečkom i njegovim roditeljima.

Sklopila je police osiguranja za slučaj nesreće s visokim predviđenim odštetama i rentom. Potpisala je ugovore s čak pet osiguravajućih tvrtki. Uplatili su prve rate police pa bi Juliji Adlešič, u slučaju invalidnosti, temeljem tih polica dobila između 1,1 i 1,2 milijuna eura.

Adlešič je na sudu izjavila da si je ruku slučajno odrezala cirkularnom pilom u dvorištu oca svojega partnera. Nesreća se navodno dogodila jer je na pilu naskočio pas.



Bizarnost tu ne staje jer obitelj odrezanu šaku nije odmah predala liječnicima već ju je policija morala tražiti. Liječnici su joj uspjeli prišiti šaku i tako je spasiti od trajnog invaliditeta.

Ipak, Adlešič je ruku stiskala u hladnjaku zbog čega su svi napori liječnika da joj spase šaku pali u vodu.

Iscenirana ozljeda

Nekoliko dana nakon “nezgode” zatražila je isplatu od osiguravajućih kuća s kojima je sklopila ugovor.

Policija je posumnjala u njezine namjere zbog čega je krenula istraga cijelog slučaja. Podignuta je optužnica i protiv tridesetogodišnjeg dečka Sebastienea Abramova i njegovih roditelja.

Tužiteljstvo za Adlešič traži četiri i pol godine zatvora, Abramova pet, a roditelje po godinu dana.

Medicinski vještak Matjaž Veselko demantirao je priču koju je ispričala Adlešič. Tvrdi da je šaka odrezana stavljanjem ruke vodoravno ispod pile, pod kutom od 90 stupnjeva te da se jasno vidi kako se radi o glatkoj posjekotini.

Adlešič opovrgava navode tužilaštva.

“Nitko ne želi postati invalid. Kad bih mogla, vratila bih vrijeme i ne bih se ni približila toj pili”, rekla je na sudu Adlešič, pišu Slovenske novice, a prenosi RTL.

Njezin odvjetnik Boris Grobelnik tvrdi da je sud pristran, da su pod utjecajem medija te da pod svaku cijenu pokušavaju dokazati krivnju njegovoj klijentici

Komentari