Bivši ruski veleposlanik: Plačem zbog brata Milana, jedan od središnjih trgova treba nazvati po njemu

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Povodom iznenadne smrti gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, redakciji Večernjeg lista javio se njegov veliki prijatelj, bivši veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj, Anvar Azimov koji je potresen viješću o iznenadnoj smrti Milana Bandića.

Bivši veleposlanik Azimov bio je veliki prijatelj Milana Bandića s kojim je radio na velikim projektima približavanja Hrvatske i Rusije, zbog čega ga je i sam Ruski predsjednik, Vladimir Putin, 2018. godine odlikovao Ordenom družbe (prijateljstva).

U pismu sućuti, koje je bivši ruski veleposlanikom, Anvar Azimov uputio, između ostalog stoji: “Poštovana gospođo Pavičić-Vukičević, Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku.


Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda.

Duboko tugujem, plačem i u ovim teškim za Vas vremenima sam u mislima s Vama. Svaku godinu smo slavili zajedno rođendan s g. Milanom Bandićem, te sad ga ja moram slaviti i za mog omiljenog i dragog Milana.

Izražavam iskrenu sućut udovici, gospođi Vesni. S poštovanjem i tugom, bivši veleposlanik Rusije u Hrvatskoj, Anvar Azimov”, prenosi Večernji list.


Komentari