Bivši generalni direktor Renault-Nissana potvrdio da je pobjegao u Libanon

Flickr

Bivši generalni direktor Renault-Nissana, koji je čekao proces u kućnom pritvoru u Japanu, potvrdio je u utorak da se nalazi u Libanonu gdje se namjerava obratiti novinarima tijekom sljedećih dana.

“Nalazim se u Libanonu. Nisam više talac japanskog pristranog pravosudnog sustava gdje prevagu odnosi presumpcija krivnje”, napisao je u tekstu koji su objavili njegovi glasnogovornici.

“Nisam pobjegao od pravosuđa, već sam se oslobodio nepravde i političkog progona. Konačno mogu slobodno komunicirati s medijima kojima ću se obratiti sljedećeg tjedna”, dodao je.

To je neočekivani razvoj događaja za bivšeg magnata automobilske industrije, koji je do sada bio u kućnom pritvoru u Japanu gdje mu se trebalo početi suditi u travnju 2020. za navodne financijske malverzacije.



Carlos Ghosn je stigao u ponedjeljak u zračnu luku u Bejrutu i potvrdio informacije koje su iznosili libanonski mediji koji naglašavaju da nije jasno kako je Ghosn otputovao iz Japana.

Protiv Ghosna, koji je bio najbolje plaćeni šef tvrtke u Japanu podignute su u toj zemlji četiri optužnice, dvije za prihod koje Nissan nije prijavio burzovnim vlastima i dvije za teško kršenje povjerenja.

U danima koji su slijedili nakon te optužnice, francusko-libanonsko-brazilski šef izgubio je poziciju predsjednika Nissana i Mitshubishi Motorsa, a potom je dao ostavku i na čelno mjesto Renaulta.

Uhićen je 19. studenoga 2018. u Tokiju, a u travnju ove godine pušten je u kućni pritvor pod strogim uvjetima.

Komentari