BioNTech uvjeren da je cjepivo protiv covida-19 učinkovito protiv novog soja

Ilustracija

Šef BioNTecha Ugur Sahin rekao je u ponedjeljak da je uvjeren da je cjepivo koje je njegova kompanija razvila zajedno s Pfizerom protiv covida-19 učinkovito i protiv novog soja koronavirusa koji se pojavio u Britaniji.

On je za Bild TV rekao da će kompanija istražiti mutaciju tijekom sljedećih dana ali da gleda na cijelu stvar prilično razborito.

Novi soj otkriven u Britaniji pokazao se prilično zaraznim, ali britanske analize tvrde da ne izaziva teži oblik bolesti ili višu smrtnost.

Zemlje širom svijeta zatvorile su granice za Britaniju u ponedjeljak zbog straha od širenja novog soja, što je izazvalo prometni kaos.



Sahin je govorio ubrzo nakon što je EU dala zeleno svjetlo za cjepivo Pfizera i BioNTecha.

Dojam smirenosti šefa BioNTecha sličan je onom koji se mogao čuti i na konferenciji za novinare Svjetske zdravstvene organizacije, koja je upozorila da se ne diže panika jer se radi o normalnoj etapi evolucije pandemije, ističe Reuters.

Sahin je rekao da se još nije cijepio ali da bi volio to učiniti. Važnije je, kazao je, da se cijepe njegovi zaposlenici kako bi mogli normalno nastaviti s radom.

Komentari