Bill Gates: Kafiće i restorane trebalo bi zatvoriti na barem 4-6 mjeseci, stvarni povratak u normalu moguć je tek 2022.

Foto: Twitter

Suosnivač Microsofta Bill Gates smatra kako je povratak u normalu za SAD dalje nego što se ljudi nadaju usprkos tome što je cjepivo za covid-19 odobreno i krenulo u distribuciju ovaj tjedan.

Bill Gates je rekao da bi do ljeta 2021. SAD trebao biti “puno bliže normalnom nego što je to sada”, ali da će potpuni povratak u normalu vjerojatno biti moguć tek nakon 2022.

Smatra da bi velika javna okupljanja trebala i dalje biti zabranjena, a kazao je i kako bi “nažalost, većina kafića i restorana u zemlji trebala bi biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze”. Kazao je kako bi kafići i restorani u SAD-u trebali biti zatvoreni idućih četiri do šest mjeseci. Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 mjeseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Gates je izrazio zabrinutost zbog nespremnosti predsjednika Donalda Trumpa da prizna predsjedničke izbore, za što tvrdi da komplicira distribuciju cjepiva.



“Prijelaz vlasti to komplicira, ali nova administracija je voljna osloniti se na stvarne stručnjake, a ne napadati te stručnjake,” rekao je Gates za CNN, prenosi N1.

Komentari