Bidenovi i Trumpovi pristaše izašli su na ulice diljem SAD-a

Profimedia

Prosvjednici su drugu večer zaredom izašli na ulice u gradovima širom SAD-a. Tenzije su visoke kako se nikad neizvjesniji američki predsjednički izbori 2020. približavaju proglašenju pobjednika. Napetostima pridonosi i aktualni predsjednik Donald Trump koji se ne miri s izvjesnim porazom. Ponegdje je bilo i nasilja.

Zbog izvještaja o nasilnim prosvjednicima koji su razbijali o gradu u Portlandu u državi Oregon na ulice je raspoređena Nacionalna garda. Uhićenih je bilo u Minneapolisu i New Yorku gdje je policija oduzela oružje.

Mnoštvo od oko 200 ljudi okupilo se u četvrtak kasno navečer ispred Izbornog centra okruga Maricopa u Arizoni, prosvjedujući. Trumpovi simpatizeri skandirali su uvredljive poruke protiv Fox Newsa, televizije koja je do sada bila naklonjena američkom predsjedniku, a koja je ranije od ostalih medija proglasila pobjedu Joa Bidena u Arizoni. Već ranije je javljeno o prosvjedima Trumpovih pristaša u Detroitu gdje su tražili da se zaustavi glasovanje.

S druge strane u Los Angelesu, Bostonu i Minneapolisu su stotine Bidenovih pristaša izašle na ulice tražeći da se prebroji svaki glas, suprotno od Trumpovih simpatizera koji žele da se zaustavi prebrojavanje glasova jer im rezultati ne idu u prilog.



Između srijede i subote u cijeloj zemlji planirano je više od 100 događaja, koje organiziraju razne lobističke skupine i sindikati, javlja USA Today, prenosi tportal.

Komentari