Biden želi odgoditi sljedeću debatu: Ne znam čim se Trump bavi ali nadam se da nema koronavirus

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden rekao je u utorak da se zakazana debata sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom idući tjedan u Miamiju  ne bi trebala održati ako je Trump još uvijek zaražen koronavirusom.

Biden je rekao da bi se debata u Miamiju 15. listopada trebala odvijati samo u skladu sa strogim zdravstvenim smjernicama, a izbijanje zaraze koronavirusom koja je pogodila Trumpa i više ostalih dužnosnika Bijele kuće smatra “vrlo ozbiljnim problemom”.

“Ako još uvijek ima koronavirus, ne bismo trebali voditi debatu”, rekao je Biden novinarima nakon prekida kampanje u Pennsylvaniji.

“Nisam siguran čime se predsjednik Trump sada bavi. Ne znam kakav je njegov status. Radujem se što ću moći raspravljati s njim, ali samo se nadam da će se slijediti svi protokoli”, rekao je Biden.



Upitan o Bidenovim komentarima, glasnogovornik Trumpove kampanje Tim Murtaugh rekao je da će predsjednik Trump bit zdrav i bit će u Miamiju.

Trump (74) se u ponedjeljak vratio u Bijelu kuću nakon što je zbog zaraze koronavirusom proveo tri noći u vojnoj bolnici Walter Reed. Njegov je liječnik u utorak rekao da Trump nije prijavio nikakve simptome zaraze koronavirusom i da mu ide “izuzetno dobro”.

No bolest se i dalje širi među Trumpovim glavnim pomoćnicima, a savjetnik u Bijeloj kući Stephen Miller rekao je u utorak da je pozitivan na koronavirus.

“Previše je ljudi zaraženo. To je vrlo ozbiljan problem, pa ću se voditi smjernicama klinike Cleveland i onim što dokumenti kažu da je ispravno”, rekao je Biden o svom sudjelovanju u debati.

Američki predsjednik Donald Trump koji je u ponedjeljak napustio bolnicu gdje se liječio od koronavirusa rekao je u utorak da jedva čeka još jednu debatu s demokratskim protivnikom Joeom Bidenom.

Komentari