Biden odabrao novog voditelja za program cijepljenja protiv korone, dosad je cjepivo primilo samo 11,1 milijuna Amerikanaca

Twitter

Izabrani američki predsjednik Joe Biden odabrao je Davida Kesslera, bivšeg povjerenika američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), za voditelja američkog programa cijepljenja protiv covida-19, piše u petak dnevnik New York Times (NYT).

Moncel Slaoui, viši savjetnik programa, podnio je ostavku na zahtjev Bidenova tima s time da će još mjesec dana pomagati u prijelaznom razdoblju. Kessler je bio na čelu FDA od 1990. do 1997., podsjeća NYT.

Sjedinjene Države u kritičnom su trenutku kada pljušte kritike na račun administracije predsjednika na odlasku Donalda Trumpa zbog sporosti cijepljenja stanovništva.

Trumpova je administracija zacrtala cilj da do kraja 2020. cijepi 20 milijuna Amerikanaca prema programu nazvanom Warp Speed (strelovita brzina), ​​javno-privatnog partnerstva razvoja, proizvodnje i distribucije cjepiva protiv covida-19.


Do četvrtka je cjepivo primilo samo 11,1 milijuna ljudi od 30 milijuna doza podijeljenih na američke savezne države, pokazuju podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Komentari