Biden kompletira svoju administraciju. Zasad se ime Hilarry Clinton ne spominje

Twitter

Joe Biden će imenovati iskusnog diplomata Antonyja Blinkena državnim tajnikom u svojoj budućoj administraciji, rekao je izvor blizak stožeru novoizabranog američkog predsjednika, dok će nova američka veleposlanica pri UN-u postati Linda Thomas-Greenfield, prenosi Reuters.

Blinken je dugogodišnji Bidenov suradnik koji je bio drugi čovjek State Departmenta i zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost u administraciji Baracka Obame, u kojoj je Biden bio potpredsjednik.

Blinkenovo imenovanje moglo bi značiti da je još jedan dugogodišnji Bidenov suradnik, Jake Sullivan, glavni kandidat za mjesto predsjednikova savjetnika za nacionalnu sigurnost, kazao je izvor, a prenosi novinska agencija Reuters.

Blinken (58) se duže vrijeme zauzima za to da Sjedinjene Države preuzmu aktivniju predvodničku ulogu u svijetu, u suradnji sa svojim saveznicima, kako američko mjesto ne bi popunile zemlje sa suprotstavljenim interesima poput Kine.Jedan je diplomatski izvor rekao kako se očekuje da će Biden za novu američku predstavnicu pri UN-u imenovati Lindu Thomas-Greenfield, crnkinju koja je obnašala visoke dužnosti u Obaminoj administraciji. Njezino imenovanje trebalo bi ispuniti Bidenovo predizborno obećanje o raznolikijem sastavu vlade.

Thomas-Greenfield je bila zamjenica državnog tajnika za Afriku u drugom Obaminom mandatu od 2013. do 2017.

Komentari