Beč pod opsadom: Ubijene četiri osobe, broj ozlijeđenih popeo na 22. Policija uhitila 14 osoba povezanih s napadom

Četvero prolaznika ubijeno je u simultanim terorističkim napadima u ponedjeljak navečer u središtu Beča, objavilo je austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova. Jednog napadača ubila je policija. Ranjeno je 15 ljudi. Policija traga za još najmanje jednim napadačem.

Karl Nehammer, austrijski ministar unutarnjih poslova, na konferenciji za medije danas poslijepodne kazao je kako se broj ozlijeđenih popeo na 22.

Dodao je da je uhićeno 14 osoba.

Također, kazao je kako zasad nema potvrde o drugom napadaču.Napadač je 2018. kao 18-godišnjak otputovao u Tursku odakle se planirao prebaciti u Siriju kako bi pristupio Isisu. Ranije je putem aplikacije Telegram dijelio ISIS-ovu propagandu.

Osuđen je, a u zatvoru je trebao biti do ljeta 2020. godine. No, ranije je pušten jer je riječ o mlađem punoljetniku. U zatvoru je prošao program deradikalizacije.

Odvjetnik Niki Rast, koji je napadača branio u vrijeme kad je osuđen, za Heute kaže da je mladić sve prevario.

“Išao je u Siriju, uhvaćen je u Turskoj. Prijavila ga je vlastita majka jer se radikalizirao. Sve je prevario, uvjetno je pušten”, kaže odvjetnik. Dodaje da nije mogao nikako ovo predvidjeti.

Komentari