BAHATO PONAŠANJE TIJEKOM LETA Među problematičnim pomorcima u avionu s Barbadosa za Podgoricu i četiri Hrvata

Ilustracija: Pixabay

Crnogorska policija je u petak, po slijetanju aviona s 317 pomoraca iz regije koji su s Barbadosa doputovali u Podgoricu, saslušala njih 13-ro jer nisu poštivali pravila ponašanja u zrakoplovu, a među njima su i četiri državljana Hrvatske.

Neki mediji u regiji ranije su objavili da je nakon slijetanja zrakoplova s Barbadosa na podgorički aerodrom policija privela 15 crnogorskih mornara je su se tijekom leta ponašali bahato, odnosno da su pušili i pili alkohol te je gotovo došlo do sukoba između kabinskog osoblja i pojedinih putnika nakon što su im oduzete cigarete i alkohol.

Pili i pušili tijekom leta

Kako je priopćio državni tajnik u crnogorskom ministarstvu unutarnjih poslova Dragan Pejanović radi se o po četiri državljanina Hrvatske, Crne Gore, BiH i jednom državljaninu Srbije koje je posada zrakoplova prijavila da su pušili i pili tokom leta.

“Policija je nakon slijetanja u suradnji s posadom identificirala 13 putnika, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije.



Te osobe su dovedene u policijsku stanicu na aerodromu gdje je obavljen razgovor sa njima, a uzete su izjave i od stjuarta i stjuardese koji su rekli da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letenja“, rekao je Pejanović.

Ističe da na kabinskom osoblju nije bilo vidljivih povreda, niti su stjuard i stjuardesa ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštivanje pravila koja važe na letu.

Nakon uzetih izjava, autobusima prebačeni do graničnih prijelaza

Nakon što su uzete izjave, crnogorski pomorci upućeni su u karantenu dok je 177 državljana zemalja regije autobusima prebačeno do graničnih prijelaza Crne Gore s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.

Zrakoplovom koji je doletio sa Barbadosa kući su se vratili pomorci koji su plovili na kruzerima sestrinskih kompanija “Royal Caribbean” i “Celebrity Cruises”.

Među njima su 143 crnogorska pomorca, 89 hrvatskih, 37 bosanskohercegovačkih, 26 srpskih, i 25 albanskih mornara koji su zbog izbijanja pandmeije Covida-19 ostali blokirani na brodovima u lukama Sjeverne i Središnje Amerike.

Komentari