APEL ANGELE MERKEL: Molim vas: zaštitite sebe i druge. Cijepite se!

Twitter

Prije odlaska s mjesta kancelarke, Angela Merkel zamolila je u nedjelju svoje sugrađane da iskoriste tjednu kampanju cijepljenja protiv covida-19. U sklopu te kampanje stanovnici će moći dobiti besplatnu dozu cjepiva u mjestima bogoslužja, sportskim dvoranama, trgovinama, pa čak i u javnom prijevozu.

Zbog bojazni da stopa procijepljenosti u zemlji, koja trenutačno iznosi oko 62 posto, neće biti dovoljna za sprečavanje zimskog vala infekcije covidom, posebno zbog dominantne delta varijante, vlada je odlučila potaknuti na cijepljenje sve one koji su dosad bili neodlučni.

“Nikada dosad nije bilo jednostavnije cijepiti se i nikada to nije bilo moguće obaviti brže”, rekla je Angela Merkel u svom tjednom podcastu.

Od početka pandemije do danas u Njemačkoj je od covida oboljelo oko četiri milijuna stanovnika te zemlje, a umrlo ih je više od 90 tisuća.



Angela Merkel je istaknula da je, premda je dobro što je dosad 66 posto populacije primilo prvu dozu cjepiva, a 62 posto ih je u potpunosti cijepljeno, broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u porastu, a većina hospitaliziranih nije cijepljena.

“Da bismo prebrodili predstojeću jesen i zimu, moramo uvjeriti više ljudi da se cijepe. Molim vas: zaštitite sebe i druge. Cijepite se”, poručila je svojim sugrađanima Angela Merkel.

Komentari