Andrej Plenković uputio sućut povodom pada ukrajinskog zrakoplova

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut čelnicima Ukrajine, Irana, Kanade i Švedske u povodu pada ukrajinskog zrakoplova u Iranu kada je poginulo 176 ljudi, objavila je vlada u srijedu.

Plenković “izražava veliko žaljenje te upućuje sućut ukrajinskom, iranskom, kanadskom, švedskom i drugim narodima žrtava ove tragedije, a osobito obiteljima svih stradalih”, objavila je vlada na internetskoj stranici.

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa na letu iz Teherana u Kijev srušio se u srijedu ujutro nakon polijetanja iz iranske zračne luke Imama Homeinija i zapalio.

U nesreći je poginulo svih 176 ljudi u zrakoplovu. Osim 82 Iranca i 63 Kanađana, u zrakoplovu je bilo 11 Ukrajinaca, među kojima devet članova posade, desetero putnika iz Švedske, četvero iz Afganistana, troje iz Njemačke i troje iz Velike Britanije.



Plenković je pisma sućuti uputio ukrajinskom premijeru Oleksiyu Honcharuku, iranskom potpredsjedniku Eshaqu Jahangiriju, kanadskom premijeru Justinu Trudeau i švedskom premijeru Stefanu Löfvenu.

Komentari