ANALITIČAR O IZBORIMA U SRBIJI ‘Vučić je garancija stabilnosti Srbije u očima Zapada’

Politički analitičar i komentator Branimir Vidmarović komentirao je za naš portal izbornu pobjedu Aleksandra Vučića i njegovog SNS-a te činjenicu da će imati više od 2/3 podrške u srpskom parlamentu.

Vidmarović smatra da je trenutak za izbore bio strateški odabran, a oporbeni izborni bojkot samo je Vučiću olakšao pobjedu na izborima.

“U 50% birača koji nisu izašli na izbore nalaze se i oni koji nisu izašli zbog bojkota oporbe. Oporba si je tim činom zapravo pucala u vlastitu nogu. Osim Vučića i SNS-a, u parlament su ušle stranke koje ga zapravo podržavaju. Vučić sada uz 2/3-ćinsku većinu u parlamentu može vladati i donositi odluke koje želi”, rekao je Vidmarović te pojasnio zašto zapadnim politikama odgovara Aleksandar Vučić kao veliki srpski vladar.

“Vučić je garancija stabilnosti Srbije u očima Zapada. Također, na dnevni red dolazi pitanje priznanja Kosova kao uvjet za kretanje Srbije prema Europskoj Uniji. Zapadni političari smatraju da će uz većinu koju je Vučić osvojio u parlamentu, imati otvorene ruke za provesti neki oblik dogovora s Kosovom, čak i za mijenjati Ustav”, smatra Vidmarović.



Što se tiče položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, Vidmarović smatra da Vučić zna kako riješiti nezadovoljne Hrvate u Vojvodini.

“Vučić zna kako se to rješava. On im da neke Udruge, financiranje i dok nemaju političkog angažmana oni mu ne predstavljaju problem”, zaključio je Vidmarović.

GJENERO PROGOVORIO O ONOME O ČEMU SE NE GOVORI, A TIČE SE HRVATA: ‘Vučić ne priznaje važan sporazum!’

Komentari