Američki policajci ubili 13 godišnjeg autističnog dječaka: Rekla sam im da nije naoružan

Američka policija sudjelovala je u još jednom incidentu. Naime, njeni službenici upucali su 13-godišnjeg dječaka, koji boluje od Aspergerovog sindroma.

Sve se zbilo u Salt Lake Cityju nakon što je njegova majka Golda Barton pozvala policiju jer nije znala kako se nositi sa živčanim slomom kojeg je dječak doživio. Do njega je došlo jer se dječak nije mogao nositi s činjenicom da nakon godinu dana njegova majka mora na posao pa ostaje bez nje dio dana.

“Rekla sam im da nije naoružan. Nema ništa kod sebe. Samo se jako naljuti pa počne vikati i vrištati, rekla je dječakova majka. On je dijete i pokušava dobiti pažnju. Ne zna kako to regulirati”, objasnila je Barton, no nije navela zašto se odlučila zvati policiju umjesto liječnika.

Jer, policija se nije znala nositi s dječakom. Pobjegao im je, triput su ga upozorili da stane i legne na zemlju te zapucali. Naravno, svakom racionalnom se postavlja pitanje zašto se pucnjava konstantno čini kao rješenje u takvim situacijama, no da bi se to promijenilo, očito će trebati sustavno raditi. Sreća u nesreći jest da dječak nije ubijen.



“Pitala sam zašto ga nisu omamili ili gađali gumenim mecima. On je malo dijete, kako ga nisu mogli svladati, pa oni su policija”, pitala se majka,

Dječaku su ozlijeđeni rame, zglobovi, probavni organi, mjehur, crijeva, živci… Također, nije utvrđeno je li dječak doista imao oružje i na koju je to prijetnju policija odgovarala. Majka pak tvrdi da nikakvog oružja nije bilo. Tako nešto ne može još uvijek službeno demantirati ni policija, pišu Vijesti.hr.

Kao što to biva, sa službenim će informacijama nakon provedene istrage…

Komentari