Američki ministar domovinske sigurnosti podnio je ostavku zbog napada na Kongres

Twitter

Američki ministar domovinske sigurnosti Chad Wolf podnio je u ponedjeljak ostavku i time se pridružio nizu dužnosnika administracije predsjednika Donalda Trumpa koji su dali ostavke nakon što su Trumpovi pristaše prošloga tjedna provalili u zgradu Kongresa.

Vršitelj dužnosti ministra domovinske sigurnosti Chad Wolf u pismu zaposlenicima ministarstva, poslanom u ponedjeljak popodne, naveo je da odlazi zbog “nedavnih događaja” i da je prvobitno namjeravao služiti ministarstvu do kraja Trumpove administracije, izvijestili su Fox News i CNN.

Wolf je na dužnosti bio 14 mjeseci, a napušta ju u 23,59 sati u ponedjeljak. Na njegovo mjesto dolazi Peter Gaynor iz Federalne agencije za izvanredne situacije, priopćio je tiskovni ured ministarstva domovinske sigurnosti.

On je posljednji u nizu dužnosnika aktualne administracije koji su podnijeli ostavke nakon napada Trumpovih pristaša na Kongres pri čemu je smrtno stradalo petero ljudi.



Nakon tih nereda, ostavke su uz ostale dale i ministrica obrazovanja Betsy DeVos, ministrica prometa Elaine Chao te Stephanie Grisham, predstojnica ureda “prve dame” Melanie Trump i bivša tajnica Bijele kuće za odnose s medijima.

Komentari